MENU

Picoway

je najmocniji laser, sa najvise izlazne energije u industriji

Picoway ima 3-talasne dužine 532 nm, 732 nm, i 1064 nm sa punim snopom ZOOM i frakcionom opcijom RESOLVE.

Jedinstveni način funckionisanja ovog lasera je zasnovan na isporučivanju ultra-kratkih pikosekundnih pulseva velike količine energije i tako se postize Akusticni efekat na tkivo za razliku od tradicionalnih qswitch lasera koji vrse termalni efekat na tretiranu leziju.  Picoway puls energije stvara fotoakustični efekat koji razgrađuje i najmanje čestice ciljnog pigmenta u manje čestice koje je lakše eliminisati.  Ovim laserom je moguće i izazvati i fototermalni efekat koji ciljano deluje na veće čestice.

Cilja pigment tetovaža svih boja i različitih pigmentnih lezija. Omogućava upotrebu različite veličie spota. Veoma je lak za upotrebu, a nastavci koji se koriste pri izvođenju procedura su prepoznati od strane sistema automatski.   (slike nastavaka za picoway 785nm i picovay zoom – 532 i 1064 nm)

PicoWay Resolve je holografski frakcioni nastavak  koji omogućava korišćenje svetlosti talasnih dužina od 1064 nm i 532 nm za targetiranje dubljih pigmentnih lezija. Ovo je prvi laser koji koristi holografsku frakcionu tehnologiju i omogućava prilagodive tretmane za tertiranje pigmentnih iregularnosti kože.

Resolve koristi pikosekundne pulseve da kreira leserski izazvanu optičku razgradnju epidermo-dermalnog spoja ostavljajući derm nepomenjen. Laserski izazvana optička razgradnja stimuliše tkivo da zarasta i da se remodeluje. Ovi tretmani su potpuno bezbolni i pokazuju veoma dobre rezultate kada su ožiljci od akni i različitih procedura u pitanju.

Zašto je talasna dužina od 785 nm izabrana kao 3. modalitet ovog lasera:

Svetlost talasne dužine 785nm je dobro apsorbovanana od strane pigmenata zelene i plave boje

Ova talasna dužine prodire dublje i u manjoj meri je izmenjena prisustvom krvi koja se nalazi u tkivu

Nauka je dokazala da što je kraće trajanje pulsa veća je efikasnost za konvertovanje energije lasera u mehaničku silu koja razbija čestice pigmenta u manje fragmente. Što je fragmnt pigmenta manji veća je šansa da ga telo efektivno ukloni.
PicoWay uma ultraktatko trajanje pulsa , i to 100 puta kraće u odnosu na konkurentne sisteme što smanjuje broj tretmana koji je potreban za željeni rezultat.